Lezing ‘Felle streken’ in De Toren van Bemmel

Lezing ‘Felle streken’ in De Toren van Bemmel

Zaterdag 4 november vindt er een lezing plaats in boekhandel De Toren van Bemmel, over de recentelijk verschenen historische roman Felle streken.

De lezing wordt gehouden door Brenda Meuleman, opgegroeid in Bemmel. Felle streken is haar tweede historische roman en gaat over een jonge, talentvolle kunstschilder die gebukt gaat onder een groot geheim. In 1620 is Antonie van Dyck als hoofdassistent van Peter Paul Rubens uitgegroeid tot een van de meest vermaarde schilders van Antwerpen. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en verhaalt over de mogelijke redenen waarom hij zijn leermeester vervolgens botweg in de steek laat om te schilderen aan het hof van Londen, en wie daarbij betrokken zijn.

Tijdens de lezing zal Meuleman dieper ingaan op de vraag wat haar bewogen heeft om deze roman te gaan schrijven, waarom ze gekozen heeft voor juist deze kunstenaar, welke andere keuzes ze heeft moeten maken en hoe het boek tot stand is gekomen. Na afloop is er gelegenheid tot signeren.

De lezing wordt gehouden in boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, om 16.00 (inloop vanaf 15.45). De toegang is gratis; iedereen is welkom!

24 oktober 2017
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.